I am , who I am.....









hye all...
ari ni nk citer simple je..
em.. more about my self...
mybe rmai lg yg x knl, I kan..
so...

this is me...





  • korang bleh call me D.Y...
  • i am 20 years old  *slagi blm bln 4 I still 19 lg ye.. hehe..*
  • I seorg yg agk em... not skema but agak mengikut peraturan..but sometimes when i want to do crazy things u allz x kan caye ap yg I bleh wat.. hehe..
  • I juga seorg yg happy go lucky but please dont spoil my mood because u allz semestinya x sanggp nk tgk bila I marah.. coz i would be another person when i am angry.... 
  • then... prinsip sye ialah sy sgt syg kwan2 dan family more than my love..*em sesape yg jdik BF sye tu mmg kne sbar coz sy akan meluangkn bnyk mse untk my family more thn him..*tht why I am still single*
  • sy juga seorang yang x pndai memujuk.. seriously.. bosan kot... 
  • n sy x ske org control hidup sye selain dri family sy.. bila sye bzy.. sy x kn lyn org lain kecuali family sy.. even BF sndri pn sy x lyn klu x de mood.. *sorry dear*
  • selain tu jugak, sy ni seorg yg agak membosankan coz sy jenis yg suke wat ngadap lappy n tgk movie korea.. wat keje.. n blogging.. tht all..
  • so, klu u allz nk kwn ngn sye.. just terima sye seadanye.. okay.. =) 
  • I can be a good friends... 












AKHIRNYA ak dapat....




ALHAMDULILLAH.....
akhirnye ak dapat!!

tgk pic kat atas tu..
terujeeee kannnn....
suke glerrrrr.....
heheheheh....

*mesti korg pelik kan..
ape kene lah bdak ni..
ish..ish.. ish.. kesian....

haaa.... ni laaa.. nk cter....
seperti yg u all tau kan missz dy ni mmg pminat novel kan..
huhuhu.. adelah satu novel ni i bce kat www.penulisan2u.com..
serius tertarik sgt dgn cter dia...
bila tau dia nk trbitkn novel tu mmg teruja gler ah..
dri awl thun ari tu mmg i tertunggu khadiran novel tu...
di cuma ckp yg nvel tu dterbitkan pd mac 2012...
punyelah sabar menunggu n nak sgt beli cter tu sampaikan i x pandg dh novel lain...

awl2 mac ari tu i ad perg MPH, tp x de lg...
hampa jek....
banyk kali jugaklah untk blan ni i memunculkan diri kat MPH tu...
rsenye cashier kat ctu pn dh knal ak.. hehehe....

smalam i tman my rumate p bli brang then nak jugk singgah MPH tu skali lg dgn harapan i x kan beli nvl lain slain drpd nvl ni..
hehehe...
cari punya cari AKHIRNYA i jumpa novel tu...
then trus jek grab, tanpa pandg org sekeliling... p kat cashier then byar..
mse tu mmg i dh tersenyum sampai ke telinga..
suke gler...

blek tu lpas mkn trus bce..
.*mesti korang igt.. untungla... kan..x de keje..
huhhhhh.. i ad bnyk keje sbnarnye...
dgn 2 assgmen yg kne hantr esk..
huhuhu..
tp benda tu yg mmg i nk sgt..
exited nk bce.. smalm pun tdo pkul 3 pagi untuk habiskan novel tu.. 
bayangkan i habiskan novel setebal 887 m/s dlm mse  1 malam..
gler x?? huhu..

okeylah.. tu jek sbnrnye..
nk cter yg AKHIRNYEEEE ak dapat novel yg ak idamkan slama nih..
meh beli...
ni novel dia..
serious x rugi beli.. 
harga dia RM30.. =)





serabut....





ad nmpak mcm org srabut x nih??? 
huhuhuhu...

mcm ni lah keadaan kat klas akuh...
ish3... dgan ak skali pun jdik mcm tu...

emm... smua gara2 esement tak siap lg... 
smuanye kne antar sblum kol 12...
arghhhh... 
ad lg x prkataan selain STRESS!! TENSYEN!! NGANTUK!!


semua dak kelas ak mmg aktif kat fb tu dlm dua tga mlm nih..
bak kte " kak chik" memalam jadik burung antoo then pagi kat kelas smua jdik zombiii...
hehehe...
mne tak nye. smua tak tdo mlm....


so.. kesimpulannya.. 
janganlah kita menangguhkan keje dan jadik mcm kamii nih ye...

okeylah nk cau dulu.. 
wat assgment!!!!.

bye.. 


                                                                   






hye all...
hri ni missz dy x bpe sihat lah...
pening kpala memikirkan assgment yg brtanggh ni...
*mmg salah sendiri*
bila tgk keje dh brtimbun bru tau... huuhu..




korang doakanlah supaya missz dy dpt siapkan keje ni tepat pd msenye yek..
pas ni nk packing barang lg.. adehhhh...


mcm ni lerr rupenye haaa....
huhuhuhu

esk dh nk blek kl..
hurm.. 
mesti rindu kat mummy n daddy nnti..
*sayeanakmanje*

em.. tu jek sbnrnye nk cter ari ni.. bye...
nk smbung wat assgmnt lg nih..
hehehe..







our memory...


hye allz.. 
hri ni nk share cket...
video ni missz dy buat khas untk simpan kenangn bersama si dia...
just sharing..
komen cket lpas tgk yerr..
thanks....


video


my oppa.. hehehe


watch this.. 



Beast Yang Yo Seob
Yang Yo Seob Profile
Name : 양요섭 (Yang Yoseob)
DOB: January 5, 1990
Role : Main Vocalist
Nickname: 양요, endorphins, siksin
Education: University of East Broadcasting Arts [absent for about 1 year]
Specialty: beat box, jalmeokgi
Height: 174cm
Weight: 56kg
Blood Type: B
Hobbies: Writing lyrics
Training: Trained under M-Boat
Specialty: Vocals
Info: He was AJ’s high school friend

he so cute.. isnt he...?
dlm ramai penyanyi korea i like him most...
he is the best ever...
saranghae Yo Seob oppa....

movie~~



erm... hari ni nk cter pasal ap yek??
still thinking..


ahaaaa... pe kte hari ni kite cite sal movie ap yg korang suke????


klu sal movie, i like cter MERLIN...

igat x ayat yg dia slalu sebut tu??
alaaa.. missz dy lupe lah..
skunk nie kat astro siri ke-4 dh habis...
nk tgu siri ke-5 tah bile tah...
 dgar2 diorang bru nk start filming cter tu march ni..
x pe lh.. kiter tgu kedatangan dia sesame yek... 


tungguuuuuuuu~~~.....
hehehe..
bye..


kulit muka berminyak???

 
 
masalah kulit berminyak??
huh?? mcm mne bleh jdik cam tu??
dah memacam produk yg korang cube tp x jalan gak??
hurm...
cube yg ni plak.. hehe
 
1. amek 1 sudu madu lebah..
( yg dh siap dlm botol tu jek... jgnlh korang pg kat sarang lebah tu plak.. ad kene sengat nanti.. huhu)
2. parut sedikit kunyit basah yang telah dibersihkan..
( kinyit yang ketul2 tu tau.. jgn plak korang gna kunyit serbuk.. kompom x jalan..)
3. campur 2 bahan tadi then sapu kat muke korang..
tunggu jap dalam 20 minit then cuci muke ngan air bersih..
done..
 
senang je kan..
selamat mencuba =)
                                                                 

ubati tumit kaki yang pecah2

 
 
adakah anda menghadapi masalah ini??
hurm.. mcam mne nk wat ye??
 
tak payah pening2..
haa.. kat umah korang mesti ada asam keping a.k.a asam gelugur kan...
 
caranya ialah.....
1. amek beberapa keping asam kat dapur..
(klu duduk ngan mak mintak dulu tau.. t tetibe mak cari asam dia dh tinggal sikit plak.. hehe)
2. masukan dalam besen yang berisi air suam2 kuku..
3. then rendam kaki anda selama setengah jam setiap hari....
tu je..
 
senang je kan...
ala.. jangan ckp lme sangat..
 benda ni boleh diklakukan mse u allz tgk tv ke ap ke..
ok...
 
selamat mencuba =)
 
                                                               


cara nak lembutkan rambut

 
haaaa... ok x tajuk tu...
well.. kan rambut tu mahkota setiap wanita..
so mesti korang nk tau rahsia dia kan..
hehehe...
 
 
caranya ialah dengan menggunakan DAUN BUNGA RAYA..
 daun bunga raya kan senang jerr nak cari...
 
 
cara nak guna :
1. amek 10 helai daun bunga raya.
2. tumbuk sanpai halus.
3. amek daun yg dh dtumbuk td then sapu kat seluruh rambut..
 klau bleh sampai kat kulit kepala skali..
bia rase sejuk jerr...
4. amek plastik pembungkus rambut then bungkus sampai setengah jam..
past tu cuci ngan air sejuk...
siap..
 
p/s : tak perlu buat hari2..
2 kali seminggu pun dah cukup..
 
cubalah buat ye.. senang jerr... igat!! guna DAUN BUNGA RAYA n bukan daun lain tau...
nanti lain jadiknye missz dy x nak tanggung.. hehehe..
slamat mencuba...  =)
                                                               

                                                                 


KEHILANGAN LAGI~~

 
HYE TEMAN -TEMAN..
*(tulisn pnuh akibt bnyk sgt wat assgment)
 
bla tgk pic ni dy dh tau ap yg korg pkir..
huhuhu...
yup.. i'm so sad..
i lose my friend AGAIN..
its hurt me a lot!!!!!!!!!!
 
 
before this, dy x bleh nk trima langsung..
just wishing that i'm just in a nightmare..
but now i realise that he are going away from us..
 
actually,
i realise that maybe this is the best way for him..
i hope that we will be friends forever and never lose contact.
 
 
 
persahabatan ni macam bintang kat langit..
kita x slalu nampak bintang tu..
tapi kita tahu yg ia ad kat atas sana..
kat cini nk ckp yg even kita x slalu jumpa,
 igatlah yg kami tetap ada di sisi kamu..
wahai sahabat ku...
 

belajar mematangkan diri

 
hye kekawan..
mesti u allz dh bosan kan tgk page ni dh berbulan x de status baru...
cowey... huhu..
mood nk update cter terbang p jalan2 lh..
 
okey.. bila tgk tajuk ni mcm boring kn.. hehe
bese lh... bila dh terasa diri ni "tua"..
bkan nye apa..
tp hari tu i kne ceramah cket..
yup.. ianya mmg terkesan..
rse mcm slame ni ak memain je dgn ap yg ak ad n sometimes ak x hargai ap yg ak dh ad..
 
diri ni sedg try untk menjadi lebih baik
n ak rse yg ak memerlukan sokongan dri smua org..
trmasuk my best friends...
 
allz... can you support me??